^_^A dream world ^_^
→ ♥ A dream world! An anime world ^_^....come in our world and maybe you will feel better♥ ←
Lista Forumurilor Pe Tematici
^_^A dream world ^_^ | Inregistrare | Login

POZE ^_^A DREAM WORLD ^_^

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Sofia15 pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Constanta
cauta Barbat
24 - 40 ani
^_^A dream world ^_^ / Japonia / Geografia Moderat de Amu-chan, Kurama^_^Sweet, Moony691, anime^_^sweet
Autor
Mesaj Pagini: 1
Keyko-chan
± Admin±

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5978
Geografia

Locatia geografica

Japonia este situata la mijlocul emisfera nordica la periferia continentului asiatic, spre oceanul Pacific. Japonia este formata din 4 insule importante: Honshu, Hokkaido, Kyushu si Shikoku, precum si o multime de alte insule mici. Suprafata totala a Japoniei este aproximativ 380.000 km patrati. Arhipeleagul nipon se intinde pe o raza mare de latitudini si longitudini. Intre extremitatile de nord si de sud ale tarii sunt 32grade longitudinale diferenta. La sfarsitul secolului XIX, s-a decis sa se foloseasca meridianul de 135 grade longitudine estica pentru a determina ora standard a Japoniei. Aceasta, spre deosebire de Romania nu se schimba pe parcursul anului. Locatia Japoniei a jucat un rol important in modelarea culturii japoneze. Astfel, numeroase traditii au fost importate din China prin intermediul geografic al peninsulei Koreea, in timp ce influentele Europene si Sudest-asiatice au sosit pe rutele maritime din sudul Japoniei. Japonia a adoptat multe idei si tehnologi din exterior, formandu-si astfel propria cultura si societate. La sfarsitul perioadei Edo (sfarsitul secolului XIX) a inceput o migrare a populatiei japoneze spre exteriorul tarii, formandu-se astfel puternice comunitati in Hawai, coasta dinspre Pacific a Americii de Nord si Latine (Brazilia si Peru). La sfarsitul secolului XIX, Japonia a adoptat modele Europene si Americane pentru modernizarea natiunii si dezvoltarea economiei. Astfel, au fost intarite relatiile cu tarile puternic industrializate. Datorita faptului ca Japonia duce lipsa de resurse naturale si are o piata de desfacere domenstica relativ mica, economia Japoniei s-a dezvoltat prin importarea materilor prime si exportarea de bunuri fabricate.

Topografia

Teoria placilor tectonice sugereaza ca insulele nipone sunt formate la imbinarea a doua placi. Placa Pacificului si Placa Filipinelor se scufunda sub placa Euroasiatica din vest. Japonia este situata deasupra zonei de scufuncare (pe placa Euroasiatica) si gropile maritime din estul Japoniei formeaza chiar linia de intalnire a acestor placi. Crusta pamantului la limitele placilor este instabila, de unde si numarul mare de vulcani activi in Japonia precum si numarul mare de cutremure. Cu toate acestea, ei sustin ca aceste lucruri contribuie la frumusetea peisajului din Japonia. Izvoare termale se regasesc la fiecare pas - la munte cat si aproape de zonele de tarm, fapt ce atrage numerosi vizitatori. Cu toate acestea, lava si cenusa rezultate in urma eruptilor vulcanilor a avut, de-a lungul timpului efecte dezastroase asupra celor care traiesc inprejurul vulcanilor activi. O importanta caracteristica fizica a Japoniei este topografia - majoritara muntoasa, in procent de aproape 80%. Varfuri inalte, uneori depasind 3000 metri, sunt inconjurate de vai adanci. Distributia populatiei, tipurile de asezari, transportul pe uscat si in aer au fost toate influentate de aceasta topografie. Raurile Japoniei au tendinta sa fie scurte si rapizi, cu bazine mici. Reflectand precipitatile sezonale, debitul acestor rauri variaza in limite foarte largi. Datorita inundatiilor frecvente, controlul acestora si folosirea efectiva a apei raurilor a avut o prioritate ridicata de-a lungul istoriei Japoniei. Au fost construite baraje pentru stocarea apei si generarea energiei electrice, precum si canale de irigatii pentru aprovizionarea cu apa a fermelor. Chiar si in zonele de campie, raurile au fost ingradite pentru prevenirea inundatilor. Campiile costale sunt inguste si se intind intre malul marii si munti. Majoritatea sunt campii aluvionale create prin procesul de eroziune si sedimentare a raurilor. Exista cateva campii-delta la gura raurilor. Campia Kanto (fiind ocupata aproape in totalitate de orasul Tokyo) este cea mai mare din Japonia. Coasta Japoneza este caracterizata prin forme complexe, creind multe mici peninsule, golfuri si fiorduri. Pentru a cuceri pamant plat, multe zone de apa putin adanca au fost amenajate pentru folosire sub forma de ferme, case si zone industriale. Zona portului din Tokyo este un astfel de exemplu. De-a lungul coastei Japoniei se intalnesc trei mari curenti: curentul Japoniei (Kuroshio) si Tsushima se indreapta spre nord, iar curentul rece Chishima spre sud. Acesti curenti au influentat puternic modul de viata al locuilorilor coastelor Japoniei, a caror indeletniciri majoritare au fost agricultura si pescuitul. Unde s-a aglomerat populatie, in zona coastei, au fost construite structuri protectoare.

Clima

Japonia este situata in zonele climatice temperate si subartice. Datorita intinderii mari pe latitudine exista majore diferente in privinta climatelor regionale. Incepand cu regiunea Tohoku spre sud clima este temperata, in timp ce in regiunea Hokkaido are o clima subartica cu ierni geroase. In plus, topografia muntoasa aduce variatii regionale cu privire la precipitatii si temperaturi. Clima in Japonia este caracterizata de variatii sezonale datorita variatilor vanturilor. Astfel, in timpul verii, o presiune atmosferica ridicata, temperaturi ridicate si vanturi umede dinspre Pacific conduc la o vara umeda asemanatoara cu cea in zonele climatice tropice. In timpul iernii, Japonia vine sub influenta vanturilor din Siberia reci si uscate. De obicei nu se inregistreaza ninsori, cu exceptia zonelor muntoase - bineteles, si zonei Hokuriku, care este renumita de altfel pentru acest lucru. Media de precipitatii anuale se ridica la aproximativ 1700mm, dar este neuniform repartizata de-a lungul anului. Sezonul ploios, numit baiu, apare la mijlocul luni iunie pana la sfarsitul lunii iulie, tocmai inainte de vara tropicala. In regiunea Tokyo, si in timpul toamnei se inregistreaza precipitatii ridicate.


pus acum 14 ani
   
anime^_^sweet
no te importa

Din: rm.valcea
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2076
hai sa o luam si noi cu o introducere:

Japonia (în japoneză 日本, se citeşte Nippon sau Nihon, sens literal: „originea soarelui”) este o ţară din Asia de Est, situată pe un lanţ de insule aflate între Oceanul Pacific şi Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeană. Denumirea oficială este 日本国 Nipponkoku, textual „Ţara de la originea soarelui.” Este cunoscută în româneşte şi sub numele de Ţara Soarelui Răsare. Potrivit legendei, Japonia a fost creată de către zei care au înfipt o sabie în ocean, la scoaterea ei formându-se patru picături ce au devenit insulele principale, precum şi o multitudine de insule mici (peste 5000).

vrea sa adaug( daca nu te superi) cateva informatii fara aproximari:
suprafata:377.944 km˛
capitala:tokio
populatie:  Estimare 2010    127.360.000
                Recensământ 2004    127.333.002


Flora Japoniei este deosebit de variată datorită faptului că arhipelagul japonez se întinde de la nord la sud peste 3.500 km şi datorită climei la fel de variate. Botaniştii apreciază că în Japonia există cam 5-6.000 de specii de plante endemice.

Tipuri de plante

Din punct de vedere al distribuţiei plantelor, Japonia este inclusă în zona temperată est-asiatică, având următoarele 5 zone:
zona subtropicală, care include Insulele Ryukyu şi Bonin. Plante caracteristice sunt: gajumaru („Ficus microcarpa”) şi himetsubaki („Schima wallichii”).
zona temperată caldă, cu păduri de foioase perene, în regiunile centrală şi de nord ale insulei Honshū, şi partea de sud-vest a insulei Hokkaidō. Plante caracteristice sunt: konara („Quercus serrata”) şi buna („Fagus crenata”).
zona subalpină, care include regiunile centrale şi de nord ale insulei Hokkaidō. Plante caracteristice sunt: kokemomo („Vaccinium vitis-idaea”) şi tōhi („Picea jezoensis”).
zona alpină, care include platourile din regiunea centrală a insulei Honshu, şi partea centrală a insulei Hokkaidō. Plante caracteristice sunt: haimatsu („Pinus pumila”) şi komakusa („Dicentra peregrina”).
Cu toate că unele plante, precum higambana („Lycoris radiata”) au fost introduse în Japonia încă în vremuri străvechi, majoritatea plantelor naturalizate au fost introduse în succesiune rapidă după începutul erei Meiji (1868-1912). Se crede că între 200 şi 500 de plante sunt naturalizate. Majoritatea lor sunt din Europa, cu toate că în ultimii ani Statele Unite ale Americii sunt o sursă majoră.
Plante de floricultură dezvoltate în China şi introduse în Japonia înainte de şi în era Edo includ: suisen (narcisă, asagao (Convolvulaceae), kiku (crizantemă, ume, momo (piersică, botan (bujor, „Paeonia suffruticosa”).[b]


_______________________________________



pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la