^_^A dream world ^_^
→ ♥ A dream world! An anime world ^_^....come in our world and maybe you will feel better♥ ←
Lista Forumurilor Pe Tematici
^_^A dream world ^_^ | Inregistrare | Login

POZE ^_^A DREAM WORLD ^_^

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Bianca69 pe Simpatie
Femeie
25 ani
Dolj
cauta Barbat
28 - 80 ani
^_^A dream world ^_^ / Japonia / Festivalul florilor de cires Moderat de Amu-chan, Kurama^_^Sweet, Moony691, anime^_^sweet
Autor
Mesaj Pagini: 1
Keyko-chan
± Admin±

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5978
Festivalul florilor de cires

Sakura este denumirea japoneza pentru cires si florile sale. Inca din Perioada Heian (794-1185), privitul infloritului ciresilor era rezervat numai clasei aristocrate insa odata cu perioada Momoyama (1568-1600) obiceiul s-a extins in randurile intregii populatii. Astazi, devenind un simbol binecunoscut al Japoniei, floarea de cires este o atractie turistica deosebita pe teritoriul intregii tari. In Japonia exista peste 400 de varietati de ciresi iar acestia sunt diferiti de cei din alte tari, in sensul ca nu sunt plantati pentru fructe, ci numai pentru florile lor. Perioada de inflorire difera oarecum, incepand cu luna ianuarie in Okinawa si culminand cu o adevarata "explozie" de flori spre sfarsitul lui martie, inceputul lui aprilie, in special in regiunea Honshu. In Hokkaido, sakura isi atinge maximul de frumusete in luna mai, in iunie fiind sfarsitul perioadei de inflorire. Inflorirea propriu zisa dureaza insa foarte putin (doua - trei zile) si acest fapt da un plus de intensitate trairilor si emotiilor din aceasta perioada. Perioada coincide in Japonia si cu inceperea anului scolar (luna aprilie) Hanami Sakura este un motiv de bucurie pentru toata lumea si este de obicei sarbatorita prin tot felul de petreceri, fiind create chiar adevarate festivaluri cu participare foarte numeroasa (in japoneza, acestea poarta numele de hanami). Astfel, in aceste zile, locurile publice faimoase pentru inflorirea ciresilor (cumar fi de exemplu parcul Ueno din Tokio) sunt intesate de lume si chiar se dau adevarate batalii pentru ocuparea celor mai bune pozitii. Oamenii merg sa priveasca sakura insotiti de familie, prieteni, cunoscuti, sau chiar colegi de serviciu. Nu este ceva neobisnuit sa vezi dimineata foarte devreme un tanar imbracat in costum rezervand locuri pe gazonul din parc pentru colegii din compania unde lucreaza (in general, acest "job" este acordat dupa traditie celor mai noi angajati ai firmei, care stau efectiv in parc pe durata intregii zile, tinand "ocupate" pozitii strategice pentru colegii sai).


pus acum 14 ani
   
anime^_^sweet
no te importa

Din: rm.valcea
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2076
cat imi plac mie florile de ciresi!!dar am o intrebare ..stiuc a e cam prosteasca dar ce culoare au florile de ciresi?(nu rade de intrebare)

_______________________________________



pus acum 12 ani
   
Keyko-chan
± Admin±

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5978
de obicei sunt albe, roz, rozalii sau un roz pal

festivalul florilor cires obicei sunt albe, roz, rozalii sau roz pal ±  Admin±

21.4KB


pus acum 12 ani
   
anime^_^sweet
no te importa

Din: rm.valcea
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2076
da exact eu ma cert cu mama ca ea zice ca nu exista decat pe alb si eu o contrazic spunandu-i ca sunt si pe noante de ros deschis!!mamele

_______________________________________



pus acum 12 ani
   
Keyko-chan
± Admin±

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5978
Off: Da ), mie-mi spui ) Daca nu le aduci dovada in fata nu te cred!)

pus acum 12 ani
   
Amu-chan
Moderator

Din: Somewhere.... far away....
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1858
Foarte frumoase sunt florile de cires..Mie una imi lumineaza fata.. Nu stiu de ce dar imi place mirosul culoarea infatisarea.  Tot..

_______________________________________

Cry until you'll find the sun

pus acum 11 ani
   
JustMe
Anime Mega Fan ^_^

Din: Vise
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 7318
Adevarat, adevarat
Unele din cele mai frumoase si mai fragile flori

festivalul florilor cires adevarat, adevarat unele din cele mai frumoase mai fragile flori

31.7KB


_______________________________________

~Sakura

pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la