^_^A dream world ^_^
→ ♥ A dream world! An anime world ^_^....come in our world and maybe you will feel better♥ ←
Lista Forumurilor Pe Tematici
^_^A dream world ^_^ | Inregistrare | Login

POZE ^_^A DREAM WORLD ^_^

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
angy_2 pe Simpatie.ro
Femeie
21 ani
Constanta
cauta Barbat
21 - 63 ani
^_^A dream world ^_^ / Japonia / Cum sa te intelegi cu japonezii? Moderat de Amu-chan, Kurama^_^Sweet, Moony691, anime^_^sweet
Autor
Mesaj Pagini: 1
Keyko-chan
± Admin±

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5978
Ce ar trebui sa stie un om de afaceri strain care calatoreste in Japonia? Mai intai, limitati-va gestica. Nu dati din maini, nu va atingeti de nimeni daca nu e neaparat necesar si mai ales nu-i luati de dupa umeri cand intrati pe usa. Nu relatati conversatiile purtate cu japonezii unei terte parti decat daca este limpede ca aveti voie sa faceti acest lucru. Nu pomeniti de afaceri in primele 15 minute ale unei discutii, decat daca japonezul spune Jitsu wa ne…, ceea ce inseamna problema este ca…. Nu va adresati niciodata unui om de afaceri japonez pe numele mic si nu care cumva sa aduceti vorba despre razboi. (Germanilor, in schimb, le place sa vorbeasca despre razboi.)

Daca tratati cu un grup de japonezi (si de obicei ei vin la intalnire in grup), adresati-va celui cu functia cea mai importanta si faceti-i o plecaciune la fel de adanca precum a sa. Puteti vorbi cat poftiti despre golf sau sarituri cu schiurile de la trambulina, insa nu faceti glume decat daca sunt pe seama voastra si pot fi intelese cu usurinta.
Nu este o idee buna sa vreti sa mergeti acasa la japonezi, deoarece chiar si oamenii de afaceri importanti locuiesc in apartamente minuscule  fapt care le cauzeaza o oarecare stanjeneala.

In schimb, ei sunt bucurosi sa va faca vizite, deoarece la voi e cu siguranta mai mult spatiu. Nu le strangeti mana mai mult decat este necesar, deoarece aceasta practica li se pare neigienica. Pe de alta parte, intotdeauna este indicat sa va prezentati cartea de vizita la prima intalnire.

Este esential sa retineti ca japonezilor le place sa faca afaceri intr-un climat armonios, prin urmare aveti grija sa nu faceti ceva care ar putea diminua aceasta armonie. Japonezii rareori isi adreseaza critici unul altuia sau chiar unei terte parti si nu iti spun niciodata nu in fata. Sinceritatea excesiva este prin urmare deplasata.
Cand tratati cu o companie japoneza care s-ar putea sa semene la prima vedere cu a voastra, nu va imaginati asemanari care nu exista. Japonia s-a modernizat, nu s-a occidentalizat, iar asemanarile reale sunt in principal numai de ordin tehnic. Nu presupuneti ca ei inteleg acelasi lucru ca voi cand folosesc termeni de genul conduceres au motivatie. Ei au altceva in minte. De asemenea, masina inseamna masina de cusut, masina verde inseamna vagon de tren la clasa intai si arbeit inseamna lucru cu jumatate de norma.
Daca exista o lista lunga cu ce sa nu fac la negocierile cu japonezii, exista si o lista cu ce sa faci Mai presus de toate, trebuie sa fiti modesti si rezervati. Faceti plecaciuni daca puteti si incepeti discutia prin a-i intreba despre familiile lor. Entuziasmul vostru fata de miracolul economic japonez, precum si fata de reputatia lor de oameni cinstiti si deosebit de ospitalieri este pe deplin justificat. Un alt subiect favorabil este istoria indelungata si neintrerupta a Japoniei si realizarile lor in domeniul artelor.

De asemenea, se cuvine sa va cereti scuze pentru nepolitetea de care ati dat dovada la ultima voastra intalnire. Japonezii procedeaza intotdeauna astfel, indiferent daca au motive sau nu. Ideea este sa-ti faci autocritica in legatura cu lipsa de punctualitate sau de ospitalitate sau in legatura cu orice alt defect personal care-ti vine in minte. De pilda, japonezii se scuza cu regularitate pentru ca sunt raciti, pentru ca filmul la care v-au invitat a fost slab, pentru ca masina lor, cu care ati calatorit, face zgomot sau pentru ca tara voastra a fost invinsa de tara lor la karate.

In sfarsit, daca vrei sa faci afaceri cu japonezii, trebuie sa incerci sa ai o tinuta corespunzatoare. Retineti ca in mod normal toti directorii japonezi se imbraca destul de conservator, in albastru sau gri, cu o camasa alba si cravata de culoare inchisa. Oamenii de afaceri japonezi te privesc in acelasi mod ca si spaniolii. Le plac oamenii curati, bine imbracati, nu foarte parosi, nu prea tineri, modesti, care vorbesc incet si, mai presus de orice, politicosi.

Trebuie totodata sa-i convingeti ca sunteti respectabili. Pentru japonezi, respectabilitatea inseamna sa aveti o anumita varsta si o serie de calitati mai sus mentionate, dar si un palmares recunoscut in domeniul afacerilor, sa nu aveti parteneri sau afaceri dubioase si sa faceti dovada solvabilitatii incontestabile. Numerosi oameni de afaceri japonezi va vor intreba deschis, de la prima intalnire, din cine este format consiliul director al companiei voastre, ce capital are compania, cine sunt principalii vostri clienti si daca aveti sa le aratati un raport al presedintelui companiei.

Avem mult de invatat...nu credeti?sincer nu cred k as rezista prea mult...pan` la urma pun pariu k tot m-as face de ras. Insa...m-as simti tare bine in acest colectiv si poate cu timpul as invata "cei sapte ani de akasa" 


pus acum 14 ani
   
JustMe
Anime Mega Fan ^_^

Din: Vise
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 7318
hm, poate tu, dar mie mi-ar fi ushor. Spune-mi ce sa fac, cum sa vorbesc si sa ma prot, si o perdea identica va cadea peste mine. Sunt flexibila si stiu sa si joc teatru, daca este nevoie, ba chiar foarte convingator, iar pentru prima impresie [care cred ca oriunde va conta cel mai mult] incerc sa par si foarte degajata. Stii, sa para ca teatrul este realitate...

Cred ca oricine s-ar simtzi bine intr-un asemenea ambient, tot cees ce nu prea mi se pare okay ar fi legat de o anumita varsta si experientza. Este de intzeles sa nu vrea sa se 'rishte' prea mult cu un incepator, dar poate acea persoana poate deveni foarte mare intr-un timp relativ scurt, insa doar cu un oare-care ajutor.

Foarte buna descrierea, la obiect si pe intzeles. 


_______________________________________

~Sakura

pus acum 13 ani
   
Keyko-chan
± Admin±

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5978
Mersi pentru parere dar va trebui sa te dezamagesc: nu e scris de mine, am dat un copy/paste. Mi s-a parut relativ interesant si m-am gandit de ce sa nu impartasesc informatia si cu voi? Parerea mea e ca indiferent de persoana si situatie trebuie sa ramai tu insuti si sa-i arati persoanei respective ca ai si tu calitatile tale, de ce nu chiar foarte valroase daca le dezvolti.
Daca vei incerca sa fi exact cine nu esti la un moment dat se va vedea.


pus acum 13 ani
   
anime^_^sweet
no te importa

Din: rm.valcea
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2076
interesant!!!!se pare ca afaceristi astia japonezi sutn tare manierati .poate la unele chesti prea manierati!in fine aceste informatii sunt tare interesante dar sunt sigura ca nu m-as descurca cu atatea reguli!!!ms mooolt  pt post

_______________________________________



pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la